Intercanvi amb Islàndia a La Salle Mollerussa

Imatge

El col·legi privat “Baixa” d’Islàndia a la Fira de Sant Miquel de Lleida

Joves de Batxillerat i Cicles Formatius de La Salle Mollerussa van visitar, aquest agost, Islàndia dins del projecte d’intercanvi que desenvolupa el col·legi. L’objectiu principal del projecte és el de coneixement en economia. En els intercanvis, a més a més, el grup que fa l’acollida mostra aspectes diversos de la seva cultura.

Ara són els islandesos els que han fet les maletes per recórrer uns quants mils de kilòmetres per conèixer una nova cultura i estil educatiu. Un grup de 24 estudiants de comerç internacional que ronden els 18 anys són ara a Barcelona i han participat en la Fira de Sant Miquel de Lleida.

Julio Miralles i Albert Panadès han estat els professors responsables de portar els alumnes de La Salle Mollerussa que han participat en l’intercanvi. Són joves de Batxillerat i Cicles Formatius. Els docents reconeixen que al grup islandès els interessava molt fer la visita a la Fira de Sant Miquel. Ja coneixien la importància de l’economia agrària i el grau d’especialització que caracteritza l’arc mediterrani, especialment el de Catalunya i, per tant, la Fira els és un bon aparador que els permet conèixer tendències i característiques d’aquest mercat.

El grup català-islandès va passar per la Mostra d’Entitats de Mollerussa el dissabte 21 de setembre i s’apropà a l’estand de La Salle, que era una de la cinquantena d’entitats que hi exposaven. Ha estat el primer contacte amb el centre lleidatà on han pogut començar a veure el peculiar estil educatiu del centre.

El grup de 24 islandesos han d’estudiar 4 anys de comerç com a assignatura obligatòria dins del seu sistema educatiu. L’últim any de la seva formació en aquest àmbit es tanca amb la realització d’un projecte empresarial que, molts cops, s’acaba convertint en realitat, com ho asseguren Hilda Torres i Svanlaug Palsdottir, els dos professors islandesos que els acompanyen. Afegeixen que tenen sortida tant els projectes propis com aquells que han pactat amb una empresa ja existent per a què innovin o millorin la seva productivitat.

Entre la resta de vistes programades, destaca la de la Borsa de Barcelona o el Parlament de Catalunya, que faran aquesta primera setmana d’octubre. No només s’han programat visites sobre l’esmentada temàtica econòmica, també hi ha espai per a l’oci i la cultura, com la sortida a la Tarragona Monumental.

Respecte de l’anada a Islàndia, els participants de Mollerussa en destacaven que és un fantàstic paradís natural. Els sorprenia especialment com canviava la climatologia en qüestió de minuts. De fet, hi ha una dita islandesa que diu que si vols saber el temps que farà, només cal que esperis cinc minuts.

Anuncis