Proide presenta el curs d’Introducció a la Solidaritat per al Desenvolupament

Adreçat a tots els educadors i educadores de La Salle Catalunya, aquesta formació busca presentar i fer servir les eines necessàries per treballar l’Educació per al Desenvolupament a l’aula.

Imatge

Vivim en un món on perillosament es simplifica el pensament, on les injustícies es naturalitzen i entre tots construïm un ordre social poc coherent i racional. Per això, dins del seu Pla de Formació 2013-2014, Proide ens presenta un curs per treballar una mena diferent de desenvolupament. Adreçat a tots els educadors i educadores de La Salle Catalunya, l’objectiu és obtenir competències per poder reballar l’Educació per al Desenvolupament a l’aula, de manera transversal amb la resta de continguts curriculars.

L’Educació per al Desenvolupament pren més sentit que mai en aquests moments i es presenta com a una reivindicació contra el fatalisme social que diu que “no hi ha res a fer”. Només cal conèixer on rauen els problemes socials del món per saber de quina manera contrarestar-los. Es tracta d’una formació que ens permet entendre el nostre lloc en el món i exercir una de les característiques més inherents de l’ésser humà que és la solidaritat.

Els continguts del curs ens aproparan al món de les ONG, les causes econòmiques de la desigualtat global, gènere, salut i medi ambient, entre altres.

La Fundació Proide i La Salle Catalunya reconeixen el curs com a hores de formació del professorat per al curs 2013-2014, acreditant 20 hores de formació. La butlleta d’inscripció es pot omplir a la web de la Fundació (www.fundacioproide.org), fent clic directament en el quadret groc. Igualment, si us voleu posar en contacte amb els responsables, podeu enviar un correu electrònic a proide@fundacioproide.org per consultar qualsevol dubte o formalitzar la inscripció.