Setmana del llibre en català

La Salle Comtal, ambaixadora de la “Setmana del llibre en català”.

Del 6 al 15 de setembre es va celebrar, a la plaça de la Catedral de Barcelona, la 31a edició de la Setmana del Llibre en Català. La Salle Comtal hi va prendre part en qualitat d’Escola Ambaixadora, contribuint a la difusió de l’esdeveniment i del seu objectiu principal: el foment de la lectura en català.

En aquest marc incomparable, els alumnes van poder participar en diverses activitats que els van acostar al món editorial. Van saber de l’ofici d’escriptor i del procés creatiu d’una novel·la de la mà d’Anna Tortajada, coneguda autora d’obres juvenils com Nahid, la meva germana afganesa, El crit silenciat o Crònica d’una reina. Van ser conscients de la gran presència de mots 

monosíl·labs a la nostra llengua mitjançant un poema de Pere Quart i un taller dirigit per Alegria Julià, que els va convertir en autors del seu propi conte monosil·làbic. Van descobrir, guiats per la il·lustradora Mercè Arànega, que un dibuix pot ser la porta d’entrada a una narració. I, finalment, tot participant d’un joc literari, van visitar les casetes d’editorials, revistes, biblioteques, etc.

Les famílies van tenir també la possibilitat de visitar la Setmana i de deixar la seva recomanació literària, formant part així del Gran Llibre de les Recomanacions.

Tot plegat, una ocasió fantàstica per als alumnes de La Salle Comtal de gaudir un cop més de la lectura en català.

Imatge

Anuncis